Penilaian Audit Kualiti Akademik Kolej Bersekutu UiTM

Penilaian Audit Kualiti Akademik Kolej Bersekutu UiTM :
KPTM Bangi Capai Gred A+, KPTM Kota Bharu Capai Gred A+, KPTM Kuala Lumpur Capai Gred A, KPTM Kuantan Capai Gred A, KPTM Alor Setar Capai Gred A

Keputusan Gred Hasil Penilaian Audit Kualiti Akademik Kolej Bersekutu UiTM bagi tahun 2012 menunjukkan lima kampus cawangan yang telah diaudit iaitu KPTM Cawangan Bangi dan KPTM Cawangan Kota Bharu memperolehi hasil cemerlang Gred A+, manakala KPTM Cawangan Kuala Lumpur, Kuantan dan Alor Setar masing-masing memperolehi Gred A.

Pihak SIRIM telah menjalankan audit bagi Pensijilan Semula ISO 9001:2008 di kolej masing-masing selama dua (2) hari dan dari hasil keputusan gred cemerlang ini menunjukkan KPTM sentiasa menjalankan dan mengamalkan sistem pengurusan berkualiti dengan kematangan sistem dan keberkesanan sistem.

Secara keseluruhan jururaudit SIRIM yang membuat penilaian berpuas hati dan mendapati keseluruhan pelaksanaan sistem pengurusan berkualiti memenuhi standard MS ISO 9001:2008.

Sehubungan dengan itu, pihak kolej disaran untuk sentiasa menambahbaik prestasi pencapaian Audit Kualiti Akademik Kolej Bersekutu bagi menjamin kualiti pengajaran dan pembelajaran yang lebih cemerlang.

Ahli Lembaga Pengarah, Ahli Pengurusan Tertinggi dan seluruh warga KPTM mengucapkan sekalung tahniah kepada Pengarah dan Ahli Pengurusan cawangan serta warga kolej cawangan atas kejayaan ini. Semoga kolej-kolej lain yang masih belum diaudit akan menjejaki kejayaan seperti ini.

Disediakan oleh:
Seksyen Komunikasi Korporat

Terakhir Dikemaskini pada Isnin, 28 Oktober 2013 12:05

KEPADA PELAJAR CAT & ACCA DI BAWAH, SILA HADIR KE JABATAN KEWANGAN SEBELUM 26/07/14 BAGI MENANDATANGANI INVOIS MARA ANDA. SILA BAWA BERSAMA KEPUTUSAN PEPERIKSAAN SESI DISEMBER 2013.

Senarai pelajar yang perlu mendatangani invois MARA

Berikut adalah senarai nama pelajar yang berjaya mendapat elaun sara hidup bulana

senarai nama

Anda di sini :   Laman UtamaBerita @ KPTMPenilaian Audit Kualiti Akademik Kolej Bersekutu UiTM