AMPANG, 13 Januari 2012 – Lembaran 2012 dibuka dengan penganjuran Bengkel Pemantapkan Standard Operating Procedure (SOP) Pentadbiran yang telah dianjurkan oleh Bahagian Pentadbiran & Logistik, Ibu Pejabat di Hotel De Palma, Ampang Selangor.

Seramai 40 orang peserta termasuk Pengurus-pengurus, Timbalan-timbalan Pengarah Perkhidmatan dan Eksekutif Pentadbiran dari seluruh kampus Cawangan KPTM akan berkampung selama 4 hari di sini bagi memastikan bengkel ini mencapai objektifnya.

Dato’ Haji Yusoff Harun selaku Presiden KPTM telah merasmikan bengkel ini dan turut merakamkan ucapan syabas ddan tahniah kepada Pengurus Kanan, Bahagian Pentadbiran & Logistik di atas inisiatif yang diambil bagi memperkemas SOP Pentadbiran KPTM dengan menghimpunkan warga kerja pentadbiran dari seluruh kampus cawangan untuk memastikan KPTM mengamalkan sistem pengurusan berkualiti.

Pada masa sama, Khasnah Mohd Yatib selaku Pengurus Kanan Bahagian Pentadbiran & Logistik menyatakan bahawa antara objektif penganjuran bengkel ini adalah untuk mendapatkan maklum balas penambahbaikan terhadap panduan SOP Bahagian Pentadbiran & Logistik, mengenalpasti klausa-klausa yang tidak relevan dalam SOP ini dengan situasi semasa di KPTM selain menetapkan satu mekanisma pemantauan pengendalian SOP disamping penyeragaman dan pelarasan SOP Pentadbiran di seluruh kampus cawangan.

“Tahun 2012 merupakan tahun yang amat mecabar bagi seluruh warga kerja KPTM khususnya di Bahagian Pentadbiran & Logistik di mana kami berharap dapat memantapkan lagi Pelaksanaan Sistem Pengurusan Berkualiti (SPK) di bahagian ini dengan memastikan pegawai-pegawai yang dilantik diberi pendedahan dan bimbingan, berpandukan SOP Pentadbiran yang merangkumi SOP Pengurusan Harta & Pelupusan, Perolehan, Senggaraan serta Logistik”, tambah Khasnah lagi. – NORAINI ISMAIL

Disediakan oleh:
Unit Komunikasi Korporat

Terakhir Dikemaskini pada Selasa, 17 Januari 2012 19:52

Perhatian kepada pelajar SPC. Pelajar-pelajar yang berkenaan boleh menyemak nama yang menerima cek di sini.

Senarai nama penerima cek

Perhatian kepada pelajar KPTM KL - anda boleh menyemak tarikh pendaftaran semula pelajar dengan melayari Portal Akademik

Senarai nama penerima cek

Anda di sini :   Laman UtamaBerita @ KPTMBahagian Pentadbiran & Logistik Perkemas SOP Pentadbiran : Mantapkan Sistem Pengurusan Berkualiti